ورود

ثبت



یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

حدیثه توسلی - ریتم‌های بیولوژیک و سیستم ایمنی - ریتم‌های شبانه‌روزی، الگوهای تکرارشونده رفتارهای فیزیولوژیک و سیستم اندوکرین هستند که تناوب تقریبی 24 ساعتی دارند و توسط عوامل مختلف تنظیم می‌شوند. ریتم‌های شبانه روز، بر انتشار و تردد و نفوذ بافتی سلول‌های ایمنی مثل سلول‌هایT ، سلول‌هایB، مونوسیت و ترشح سایتوکاین به ویژه سایتوکاین‌های پیش‌التهابی موثر است. اطلاعات اپیدمیولوژی و کلینیکال، تاثیر ریتم‌های شبانه‌روزی را در استعداد ابتلا، اتیولوژی و پیشرفت برخی بیماری‌های مربوط به اتوایمنی و سرطان مشاهده کرده‌اند. قبل از جهان صنعتی، انسان‌ها با طیف کامل روشنایی در روز و طیف کامل تاریکی در شب تماس داشتند اما امروزه فضا‌های درونی خانه و محل کار که در روز کم نور و در شب در معرض لوازم روشنایی هستند، ریتم طبیعی نور شبانه‌روز را تغییر داده‌اند که یکی از نتایج آن می‌تواند اختلالات خواب و تاثیری که بر سیستم ایمنی بدن می‌گذارد، می‌باشد.

تغییر روزانه در شدت نور، فتورسپتورهای ویژه‌ای را در شبکیه تحریک می‌کنند که پیام‌های عصبی آن هم به مرکز بینایی مغز و هم به هسته سوپراکیاسماتیک (SCN)[1] فرستاده می‌شود. در طی روز با ورود نور، SCN تنظیم کننده اصلی شبانه‌روز است و ریتم‌های شبانه‌روزی فیزیولوژیکرا هم‌زمان می‌کند. تنظیم این ریتم‌ها در سطح مولکولی به وسیله لوپ‌های فیدبکی رونویسی-ترجمه وابسته به هم، کنترل بیان ژن‌های زمان سنجی و ساعت مولکولی صورت می‌گیرد. ریتم‌های شبانه روز، بر انتشار و تردد و نفوذ بافتی سلول‌های ایمنی مثل سلول‌هایT ، سلول‌هایB، مونوسیت و ترشح سایتوکاین به ویژه سایتوکاین‌های پیش‌التهابی موثر است. اطلاعات اپیدمیولوژی و کلینیکال، تاثیر ریتم‌های شبانه‌روزی را در استعداد ابتلا، اتیولوژی و پیشرفت برخی بیماری‌های مربوط به اتوایمنی و سرطان مشاهده کرده‌اند.قابل ذکر است که قبل از جهان صنعتی، انسان‌ها با طیف کامل روشنایی در روز و طیف کامل تاریکی در شب تماس داشتند اما امروزه فضا‌های درونی خانه و محل کار که در روز کم نور و در شب در معرض لوازم روشنایی هستند، ریتم طبیعی نور شبانه‌روز را تغییر داده‌اند که یکی از نتایج آن می‌تواند اختلالات خواب و تاثیری که بر سیستم ایمنی بدن می‌گذارد، می‌باشد.

این سمینار به مطالعه عوامل موثر بر ریتم بیولوژیک، تنظیم سیکل خواب - بیداری و تعاملات آن‌ها با سیستم ایمنی پرداخته است.

بخش اولشامل عناوین: مقدمه/ تنظیم کننده‌های اصلی ریتم‌های شبانه‌روزی/مسیر سمپاتیک SCN_PVN /مسیر SCN_ARC /ساعت ملکولی Molecular Clock /ساعت ملکولی وسیستم ایمنی / BMAL1/ CLOCK/گیرنده‌های هسته‌ایREV-ERB 

بخش دوم شامل عناوین:نور و تنظیم ایمنی Photoimmunomodulation/ملاتونین/ ملاتونین وسیستم ایمنی/ ملاتونین وسرطان/ اثر خواب و ریتم شبانه‌روزی برسیستم ایمنی/Neuroendocrine–immune interactions /ثر خواب و بیداری بر تولید سایتوکاین‌های پیش التهابی و فعالیت سلول‌های ایمنی در بیداری و خواب

و بخش سوم شامل عناوین: ریتم شبانه‌روزی وپاسخ ایمنی/ارتباط ریتم شبانه‌روزی و برخی بیماریها/شیفت کاری و سیستم ایمنی/نتیجهگیری و منابع است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

چند صفحه ایمونولوژی: آشنائی ساده با سیستم ایمنی

یادداشت‌

!

اجتماعی - فرهنگی

!